logoti

DejavnostiSeminarji, delavnice...

penCoaching je proces učenja in razvoja, kjer se posameznika individualno podpira  pri doseganju specifičnih osebnih ali poklicnih ciljev.

Za coaching obstajajo številne preverjene metodologije, ki jih je nezahtevno prilagoditi potrebam posameznika, predvsem z namenom posamezniku privzgojiti nov način razmišljanja ali obnašanja, kar mu pomaga pri nadaljni osebni rasti in poslovni karieri.

Osnovna ideja izhaja iz dejstva, da je vsak posameznik tudi unikat, ki se samosvoje odziva na dejanja okolice, bodisi socialne ali poslovne, vendar pa se skuša prilagajati utečenim in preverjenim modelom razmišljanja in obnašanja kar pa neizogibno rezultira v standardizaciji razmišljanja.

Coaching vaditelja nasprotno ne poiskuša vpeljati v tradicionalne miselne okvire, temveč metodološko prebuja v posamezniku zavest o lastnih sposobnostih in posledično unikaten in lasten pristop do reševanja vsakodnevnih situacij.

Naj gre za velika podjetja ali pa za posameznika, ki se šele odpravlja na začrtano karierno pot, je bistvenega pomena, da posameznik ne razmišlja generično in v ustaljenih okvirih, temveč da z svojo originalnostjo in kreativnostjo prispeva k graditvi celote.  Posledično ne čudi, da že več kot 50% podjetij tretira coaching kot bistveni in ključni del učnega procesa za svoje zaposlene.

Preberite več: Coaching

worldNačrtovanje in izbiranje ustreznega kadra je nedvomno pomembno za vsako organizacijo, bodisi vladno, nevladno ali profitno. Slednje se močno dotika področij kot so organizacija delovne sile, privabljanje, izbira, izobraževanje, evaluacija in nagrajevanje ustreznih kadrov.

Sklad dela Posavje izvaja izobraževanja in delavnice  s področja kadrovskega načrtovanja, ki zadoščajo širokemu krogu uporabnikov, saj boste z nami ne le spoznali, kako efektivno razvijati svojo poslovno idejo, temveč tudi, kako zagotoviti ustrezne kadrovske vire, ki vam bodo koristili pri razvoju vašega socialnega podjetja ali druge NVO ali po drugi strani, kako postati kader, ki ga podjetja iščejo in tako izboljšati svoj položaj na trgu delovne sile. 

Vsa podjetja in organizacije potrubujejo kadre, da lahko normalno poslujejo, toda kaj je tisto, kar odloči, da boste med večimi kadri izbrani ravno vi, ali kako skrbno načrtovati in se odzivati na kadrovske potrebe v vaši organizaciji? 

To so le ena izmed vprašanj, na katere odgovorjamo na naših izobraževalnih delavnicah in vabimo vas, da se nam pridružite in pomagali vam bomo graditi bodisi vaš, bodisi uspeh vašega podjetja ali organizacije.

Preberite več: Kadrovsko načrtovanje

woman Danes neprofitne in nevladne organizacije, fundacije, vlade in posamezniki skupaj opravljajo vlogo promoviranja, financiranja in svetovanja socialnim podjetnikom. Po svetu se tudi vse več univerz odloča za vzpostavljanje učnih programov, ki se osredotočajo na izobraževanje in usposabljanje socialnih podjetnikov.

Glede definicije, kdo je socialni podjetnik se v globalnem merilu še vedno krešejo mnenja. Pomanjkanje soglasja pri definiciji socialnega podjetništva lahko pomeni, da se lahko druge discipline pomotoma izkazujejo kot socialno podjetništvo. Filantropisti, socialni aktivisti, okoljevarstveniki in drugi socialno usmerjeni posamezniki so navadno tisti, ki jih upravičeno označujemo s socialnimi podjetniki. Toda pomembno je ločiti funkcijo socialnega podjetništva od drugih socialno orientiranih dejavnosti in identificirati meje znotraj katerih delujejo socialni podjetniki.

V Sloveniji imamo področje socialnega podjetništva dobro definirano, še najbolj deskriptiven pa je prispevek WWW.MDDSZ.GOV.SI

 

Preberite več: Socialno podjetništvo

Projektni partnerji Skupaj za napredek Posavja

skladdela
LRF
las
knof
1824